Γράφει ο Βασίλειος Κοζομπόλης, ιδρυτής του Ελληνικού Κέντρου Έρευνας & Θεραπείας Οφθαλμικών Παθήσεων (ΕΛΚΕΘΟΠ)

ΠΛΗΡΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΙΑΤΡΟΥ →

Στο Οφθαλμολογικό Κέντρο Γλαυκώματος & Laser Αθηνών (Glaucoma & Laser Eye Center Athens) εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες -χωρίς νυστέρι και τομές- αναίμακτες και ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής του προσώπου.

Με τις τεχνικές αυτές ο καθηγητής κ. Βασίλειος Κοζομπόλης δίνει λύση άμεσα στο ιατρείο και χωρίς αναισθησία σε προβλήματα που ταλαιπωρούν τους ασθενείς και απαιτούν βλεφαροπλαστική, εξαφάνιση πτυχών, ρυτίδων και δερματικής χαλάρωσης (face lifting).

Οι τεχνικές αυτές (Plexr, Needle Shaping) προσφέρουν άμεσες, ανώδυνες και μακροχρόνιες λύσεις χωρίς την ταλαιπωρία του χειρουργείου και της αναισθησίας.

PLEXR: Μη Επεμβατική Βλεφαροπλαστική

 

Η χαλάρωση του δέρματος είναι αναπόφευκτη συνέπεια της γήρανσης και ιδίως στο πρόσωπο δημιουργεί εκτός από άσχημη ψυχολογία και λειτουργικά προβλήματα. Η περίσσεια δέρματος γύρω από τα μάτια, κάνει το βλέμμα να φαίνεται κουρασμένο και προσθέτει χρόνια στην εμφάνιση.

Στο άκουσμα και μόνο του κανονικού χειρουργείου, είναι φυσικό να υπάρχει δυσπιστία και ανασφάλεια ως προς τις μετεγχειρητικές επιπλοκές. Γι’ αυτό και στο οφθαλμολογικό μας κέντρο, σας παρουσιάζουμε τη νέα δυνατότητα με μη επεμβατικές τεχνικές και χωρίς ράμματα να αφαιρεθεί η περίσσεια δέρματος, αποφεύγοντας το άγχος και την ταλαιπωρία της κλασικής επέμβασης.

Πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής είναι ότι εφαρμόζεται στο ιατρείο και δεν επηρεάζεται η βασική μεμβράνη της περιοχής, αποκλείοντας την αιμορραγία. Φυσικά, δεν δημιουργείται η παραμικρή ουλή στην περιοχή, κάνοντας το αποτέλεσμα τέλειο. Η συσκευή PLEXR κάνει χρήση της τέταρτης κατάστασης της ύλης, το PLASMA.

Οι περιοχές εφαρμογής είναι οι πτυχές των βλεφάρων και οι περιοφθαλμικές ρυτίδες. Για κάθε συνεδρία χρειάζονται μόνο 15 λεπτά και ο ασθενής βλέπει αμέσως το αποτέλεσμα. Επίσης επιστρέφει κανονικά στην καθημερινότητά του και τις αθλητικές του δραστηριότητες. Η θεραπεία μπορεί να συνδυασθεί με ενέσεις botox ή/και ενέσεις υαλουρονικού.

Η μέθοδος αυτή -εφαρμόζεται ήδη στο εξωτερικό- εκτός από την περιοχή των βλεφάρων (άνω και κάτω) έχει και άλλες εφαρμογές όπως: Αφαίρεση ουλών, ξανθελασμάτων, τατουάζ καθώς και στη θεραπεία ενεργού ακμής.

Διαβάστε Επίσης

Επιπεφυκίτιδα προκαλεί ο κορωναϊός, είτε ως πρώιμο σημάδι λοίμωξης,

Ο τεχνητός αμφιβληστροειδής δοκιμάστηκε ήδη

Οχι μόνο δεν βοηθούν τους οδηγούς να δουν καλύτερα τη νύχτα,

Μελέτη, που αφορά τις μεταβολές του ματιού μετά από χειρουργική αντιγλαυκωματική επέμβαση,

Θεατές… στις χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και σε πολλές άλλες ιατρικές εξετάσεις θα είναι στο εγγύς…

Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση του κερατόκωνου και άλλων εκφυλιστικών παθήσεων του κερατοειδούς.

Παρακολουθείστε τη συνέντευξη του Καθηγητή Κοζομπόλη Βασιλείου σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην Οφθαλμολογία.

Λύση στην παγκόσμια έλλειψη μοσχευμάτων κερατοειδούς, μπορεί να δώσει η αξιοποίηση μοσχευμάτων

Ένας βιονικός φακός που δημιούργησαν Καναδοί επιστήμονες αναμένεται να βάλει τέλος στα γυαλιά και τους…

Anti-crosslinking drug may restore natural accommodation.

Εξαιρετικά λειτουργικά και αισθητικά αποτελέσματα έχει η εφαρμογή της μη επεμβατικής τεχνικής PLEXR στη βλεφαροπλαστική!

Στον παρακάτω σύνδεσμο παρακολουθείστε απόσπασμα της εκδήλωσης του ΕΛΚΕΘΟΠ (Ελληνικό Κέντρο Έρευνας & Θεραπείας Οφθαλμολογικών…

ofthalmologiko-sinedrio

Click on the link below to watch the statements of the Scientific Director of Glaucoma…

naftemporiki

Με αφορμή τη νέα χειρουργική μέθοδο που παρουσιάστηκε πρόσφατα σε διεθνή συνέδρια,

ofthalmologiko-sinedrio

Στον παρακάτω σύνδεσμο παρακολουθήστε δηλώσεις του Καθηγητή Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

Πρόσφατο άρθρο του επιστημονικού υπευθύνου του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών

Ενδιαφέρον άρθρο του επιστημονικού υπευθύνου του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & Laser Αθηνών και Καθηγητή Οφθαλμολογίας…